Actueel

Instant Love van Via Berlin op 8 maart (Internationale Vrouwendag) in Lux. Met nagesprek. T-shirts zijn nog te koop en de opbrengst gaat naar....het Wereldvrouwenhuis!

De voorstelling Instant love van muziektheatergezelschap Via Berlin vertelt het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren is ze rechteloos en onbeschermd, en rest haar enkel nog wraak. Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun leven kwijtraken.

Instant Love is het tweede deel van een maatschappelijk (theatraal muzikaal) drieluik, gemaakt door Muziektheatergezelschap Via Berlin en Cello Octet Amsterdam.

Instant Love ging in premiere op het Oerolfestival op Terschelling. Via Berlin heeft op dit en andere festivals en tijdens de landelijke tournee die daarop volgde T-shirts van Instant Love verkocht. De volledige opbrengst van de verkoop van deze T-shirts gaat naar Stichting Wereldvrouwenhuis. De opbrengst bedraagt nu al €3.000 en wordt hopelijk nog hoger, want de T-shirts zijn nog te koop. Ze kosten € 15 per stuk (excl. verzendkosten) en zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar juliska@viaberlin.nl. Ze zijn ook te koop na de voorstelling in Lux. De hele opbrengst wordt na de voorstelling op 8 maart in Lux  overhandigd aan het Wereldvrouwenhuis.

Nagesprek 

Na de voorstelling verzorgen Sophie van Hoorn en Victorine Franke een nagesprek. Victorine Franke is de moeder van Dagmar Slagmolen, de artistiek leider van Via Berlin. Zij is 28 jaar maatschappelijk werkster geweest en werkt sinds 5 jaar op vrijwillige basis als coördinator en begeleider in het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen. De verhalen van de vrouwen uit het Wereldvrouwenhuis inspireerden Dagmar Slagmolen voor het maken van Instant Love.

Mooie opbrengst emballage-actie Albert Heijn Daalseweg

Er is de afgelopen weken maar liefst 357,30 euro ingezameld en gedoneerd door de klanten van de Albert Heijn aan de Daalseweg. Zijn we blij mee!! Veel dank. 

Yoga 

De yogamatten hebben we, nu de docent nog. We zijn naarstig opzoek naar iemand die op vrijwillige basis yogalessen wil verzorgen voor de vrouwen uit het wereldvrouwenhuis. Heb je belangstelling of ken je iemand, stuur een mailtje naar info@wereldvrouwenhuis.nl.  

 

Verkiezing Nijmegenaar van het jaar 2019 met nominatie van Maria van den Muijsenbergh 

Op 7 januari 2019 vond de verkiezing plaats van de Nijmegenaar van het jaar. Wat waren en zijn we trots op de nominatie van drijvende kracht achter onze stichting, Maria van den Muijsenbergh! 

Linda van Aken, eveneens een drijvende kracht en wel achter de Vincentiusvereniging, won de eretitel. We feliciteren haar van harte! Klik hier voor het artikel in de Gelderlander Wie is Nijmegenaar van het jaar?

 

OPGELET....ER ZIJN WEER VACATURES !!!

We zijn op zoek naar versterking van ons team van vrijwilligers. We zoeken:

  • Een vrijwilligster die samen met de bewoonsters en andere vrijwilligsters wil zorgen dat alles in het wereldvrouwenhuis op rolletjes loopt. Bekijk hier de vacature voor coördinator
  • Een vrijwilligster die contactpersoon wil zijn voor een van onze bewoonsters en samen met haar bekijkt wat nodig en mogelijk is

Heb je hierover vragen of heb je meer informatie nodig?  Neem dan telefonisch contact op met Bonita, algemeen coördinator Wereldvrouwenhuis, tel.06-14521170. Wil je je opgeven, onder het kopje "Word vrijwilliger" vind je een formulier.