Actueel

Emballage actie AH-XL Jacobslaan

In de periode van 25 september t/m 8 oktober 2017 werd het Wereldvrouwenhuis door de AH-XL aan de Jacobslaan in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van de emballagebox in de winkel. Klanten van de Albert Heijn konden hun ongebruikte emballagebonnen deponeren in de verzamelbox en de opbrengst was voor het Wereldvrouwenhuis. Namens het Wereldvrouwenhuis mocht algemeen coordinator Gerda Averes op 10 oktober de cheque van 390,50 in ontvangst nemen.

Veel dank aan de Albert Heijn-XL en aan alle klanten die mee geholpen hebben om dit mooie bedrag tot stand te brengen!

Vacature

Het bestuur van de Stichting Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen zoekt per direct een tweede coördinator / achterwacht voor de woonlocatie Lent. Meer informatie kan hier worden gevonden.

Cheque van Inner Wheel

Het Wereldvrouwenhuis was in 2016 en 2017 het goede doel van Inner Wheel Nijmegen. Namens het Wereldvrouwenhuis nam bestuurslid Henrike Schurink de cheque van 2000 Euro in ontvangst. Vorig jaar mochten we al een zelfde bedrag in ontvangst nemen. Hartelijk dank hiervoor!

Nieuwsbrief Wereldvrouwenhuis 2016

Recentelijk is de nieuwe nieuwsbrief uitgekomen. Deze kan hier worden gevonden.

InnerWheel Nijmegen

Op 1 september heeft het Wereldvrouwenhuis 2500 Euro ontvangen van InnerWheel Nijmegen. De vrouwen van seviceclub InnerWheel hebben een jaar lang geld ingezameld voor het Wereldvrouwenhuis. Ook volgend jaar zijn wij nog het goede doel van Innerwheel. De presidente van InnerWheel Nijmegen geeft de cheque aan bestuurslid van het Wereldvrouwenhuis Tetty Havinga.

 

RepowerParty

Heel veel dank aan Marisha Maas en het team van vrijwilligsters die op 1 juni de vrouwen gisteren een fantastische middag hebben bezorgd. Een middagje pure verwennerij voor de vrouwen in het Wereldvrouwenhuis (en de vrouwen die inmiddels een ander onderdakadres hebben) met: - een heerlijke lunch; - 'free shopping' voor kleding / schoenen / sieraden / verzorgings-producten; - massages, kapper, nagellak/make-up; - creatieve workshops tasjes maken, sieraden maken en grote bellen blazen; - en een loterij met mooie prijzen. De vrouwen zijn echt in de watten gelegd. De middag heeft zelfs een paar nieuwe vrijwilligsters opgeleverd! Lees meer hierover in het artikel in de Brug.

Wereldvrouwenhuis bij publieksdag van de Stad van Compassie

Zondag 29 mei was het Wereldvrouwenhuis met een stand aanwezig bij de publieksdag van Nijmegen Stad van Compassie die werd gehouden in Buurtcentrum de Driesprong in de Wolfskuil (www.nijmegenstadvancompassie.nl). We hebben belangstellenden informatie gegeven over wat het wereldvrouwenhuis is en doet.

Opbrengst emballageactieactie

Tijdens de emballageactie bij de AH XL op de Jacobslaan is voor ruim 400 euro aan statiegeldbonnen gedoneerd. Het Wereldvrouwenhuis wil iedereen die hun emballagebon de afgelopen weken heeft gedoneerd hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Doneer nu statiegeld aan het Wereldvrouwenhuis

Heeft u lege flessen en wilt u hiermee een goed doel steunen? Klanten van de AH XL op de St. Jacobslaan kunnen van 31 augustus t/m 13 september hun statiegeldbon doneren aan het Wereldvrouwenhuis.

Collectetijd!

23 mensen collecteren deze week van 29 juni t/m 4 juli voor het Wereldvrouwenhuis. Om geld op te halen maar ook om de bekendheid te vergroten. De banners hangen weer op 5 plekken in de stad.

Dank Plus Verbeeten

logo

Het Wereldvrouwenhuis wil Plus Verbeeten Malden graag hartelijk bedanken voor alle steun de afgelopen twee jaar. Mede dankzij hun steun in de vorm van wekelijkse voedseldonaties hebben we in deze twee jaar al 39 vrouwen kunnen helpen.

Fakkeloptocht

 

Op woensdag 17 december werd door het Colourfull Citykoor in samenwerking met Zij aan Zij, St. Gast en enkele vrijwilligers van het Wereldvrouwenhuis een fakkeloptocht georganiseerd.

Tussen half 6 en 6 uur wordt er verzameld op de Mariënburg (bibliotheek, Lux).

Doel:

 

– Aandacht voor uitgeprocedeerden en de uitspraak van het Europese comité voor sociale rechten dat de Nederlandse overheid uitgeprocedeerde asielzoekers beter moet opvangen.

– Kennismaking tussen cliënten Gast en het Coulurful City koor

– Bekendheid geven aan de organisaties die de mensen zonder papieren ondersteunen;

stichting Gast, Zij aan Zij en Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen

 

– Opbrengsten voor goede doelen - kokers, Gast en vrouwenhuis Mariam

Uitbreiding Wereldvrouwenhuis

Het Wereldvrouwenhuis heeft op 9 december 2014 haar 39ste vrouw in huis genomen. Een aantal weken eerder waren er al enkele andere vrouwen uit Somalië, Sudan en Ghana door het WVH opgenomen. Er wordt ook gewerkt aan het huis zelf: aan de binnenkant is de huis en thuisgroep bezig met het interieur en aan de buitenkant is het huis opnieuw geschilderd.

Het WVH heeft daarnaast recentelijk een juridische groep opgezet, bestaande uit rechtenstudenten die onder begeleiding van twee advocaten de juridische mogelijkheden van de vrouwen onderzoekt.

Prijs Books4life

Tijdens de goede doelenwedstrijd die onlangs werd georganiseerd door Books4life, heeft het Wereldvrouwenhuis in een pitch uitgelegd waar het voor staat en wat het doet om haar doelen te verwezelijken. We zijn trots om te kunnen mededelen dat het WVH hierbij een geldprijs heeft gewonnen van 900 euro! We bedanken Books4life voor deze kans.

Meer informatie over de goede doelenwedstrijd kan worden gevonden op de site van Books4life.

Goede doelenwedstrijd Books4life Zondag 23 november 2014 zal het Wereldvrouwenhuis deelnemen aan een goede doelenwedstrijd, georganiseerd door Books4life in Nijmegen. Hierin zullen drie uitgekozen goede doelen strijden om een geldprijs. Ieder goed doel krijgt de gelegenheid om een 10 minuten durende pitch te houden, waarin wordt uitgelegd wat ze doen en hoe ze het prijzengeld zouden gebruiken. Het publiek zal daarna stemmen om de winnaar te bepalen. Geinteresseerden zijn dus van harte welkom! Om de coördinatie zo goed mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u vantevoren aan te geven als u komt: dit kan via mariam.van.nijmegen@gmail.com of 06-45588555.

De wedstrijd zal plaatsvinden in de Nijmeegse vestiging van Books4life aan de Wolfskuilseweg 19.

Datum en tijd: zondag 23 november om 13.30 uur.

Books4life is een groeiende keten van tweedehands boekwinkels, die het goede doel steunt. De winkel zelf zal gedurende de wedstrijd ook geopend zijn.

 

Kijk op Youtube naar de FILM over Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen: http://www.youtube.com/watch?v=OgNcniT8p4k

Een kort radiointerview met de algemeen coördinator Mariët:

http://dichtbijnederland.nl/page/detail/797047/Een+cursus+empowerment+voor+uitgeprocedeerden+

Een filmpje van Cordaid over Stille helper van het Wereldvrouwenhuis:

http://www.stillehelper.nl/nl/video-verhaal/69/stille-helper-mariet-laat...

 

Nieuwe Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2, jaargang 3, van september 2014 is uit

Stille Helpers

Cordaid, een grote ontwikkelingsorganisatie wordt 100 jaar en organiseert daarom avonden in het land om stille helpers in het zonnetje te zetten. In Nijmegen op 3 oktober, van 20-22.15 in de Lindenberg, Ridderstraat 23, Vijf stille helpers krijgen d.m.v. een kort filmpje en een vraaggesprekje aandacht. Het Wereldvrouwenhuis heeft 45 stille helpers. Eén van hen zal namens deze vrijwilligers als één van de vijf stille helpers aanwezig zijn.
 

Stand van zaken in huis 25 augustus 2014

Vanaf de start van de opvang in januari 2013 hebben we al 32 vrouwen geholpen. Op dit moment wonen er 10 in het huis, daarnaast zijn er 9 vrouwen die de programma's regelmatig volgen en nog 4 vrouwen die regelmatig op visite komen. De sfeer is meestal goed ondanks alle problemen die de vrouwen hebben. De komende weken zullen verschillende vrouwen naar een logeeradres vertrekken. We zijn echter nog op zoek naar adressen. Wie weet een goed adres voor een gezellige Somalische (heel communicabel, maar haar Nederlands is niet goed), die echter astma heeft en om te slapen een stofvrije omgeving nodig heeft? Wie weet een adres voor een aardige Armeense vrouw, die aardig goed Nederlands kan. Iemand waarvan je opaan kunt en die geweldig kan poetsen. Of voor een jonge lieve Iraanse, wiens Nederlands nog niet heel goed is, maar die goed overweg kan met de computer en Excel!?

Collecte en feestje

De collecte zit er weer op. 32 mensen collecteerden mee, waaronder 11 Wereldvrouwen die er wat geld voor krijgen. Op vijf plaatsen hingen de banners. Mooi gezicht toch!

Op de laatste dag hadden we ook voedselactie bij AH op de Daalseweg, samen met St Gast. Geweldig wat mensen gaven! Dank allen! 

We startten de collecteweek met een feestje op 29 juni in De Haard, Groenestraat 170, Nijmegen. Het werd ons aangeboden door Stichting Kansvol. Het Huis van Compassie hielp mee organiseren. Het was een fijn feest met leuke workshops en optredens en een fijne sfeer. Er waren meer dan 80 bezoekers!

Wereldvrouwenhuis genomineerd voor de Libellester 2014

Wereldvrouwenhuisinitiatiefnemers Maria van den Muijsenbergh en Mariët Mensink zijn genomineerd voor de Libellester 2014 in de Libelle van week 27. 10 initiatieven worden genomineerd. Na week 35, als de laatste kandidaat is voorgesteld is er de verkiezing via www.libelle.nl/ster

Wereldvrouwenhuis heeft de Ab Harrewijnprijs gewonnen! Zie www.abharrewijnprijs.nl

De initiatiefneemsters van het Wereldvrouwenhuis Maria van den Muijsenbergh en Mariët Mensink, hebben de Ab Harrewijnprijs gewonnen. Deze prijs is vernoemd naar de in 2002 overleden Ab Harrewijn, GroenLinkse dominee en kamerlid. De prijs wordt sinds mei 2003 jaarlijks toegekend aan initiatieven die op creatieve wijze schijnbare tegenstellingen overbruggen en goed doen voor de onderkant van de samenleving. De genomineerden krijgen ieder 1500 euro. Wij, als winnaar kregen een kunstwerk en we krijgen in plaats van de 1500 euro, 5000 euro.

Info over het huis, 22 mei 2014

Er zijn op het moment negen vrouwen in huis (dus 2 op de noodkamer annex logeerkamer) en er doen 7 vrouwen nog regelmatig mee met de programma's.

Eind mei gaat een vrouw als het goed is naar een logeeradres. In juni komen er ook plekken vrij als alles goed gaat. Het is echter wel noodzakelijk dat er nieuwe begeleidsters komen. De huidige begeleidsters zitten aan hun tax qua werk en werkdruk. Hopelijk melden zich gauw nieuwe vrijwilligsters aan.

Ook de huis en tuingroep heeft dringend versterking nodig en vrijdagsochtend zijn er vrijwilligers nodig voor de begeleiding van de creales. Ook voor Taalles is hulp gewenst.

Collecte

De Collecte 2014 was van 30 juni t/m 5 juli. Er voor was een leuk feest aangeboden door St Kansvol en mede georganiseerd door het Huis van Compassie. Dit was het programma:

Programma

14.15-14.30: Inloop en inschrijven workshops

14.30-15.30: workshops (zie hieronder)

15.30-15.45: Inloop

15.45-16.00: Opening door Theater Zonder Grens

16.00-16.10: Praatje wereldvrouwenhuis + zang Wereldvrouwen

16.10-16.20: Bruce World Rhythm Demo groep

16.20-16.35: De migrantenroute theaterproject Irse, door Jordi Möllering, met documentaire

16.35-16.50: Suze & Bico en zang van anderen

16.50-17.05: Pauze met een heerlijke warme maaltijd van de Wereldvrouwen

17.05-17.30: Sinan Arat met Sufi & ethnic music, en Zoumana Diarra

17.30-17.40: Afsluiting met zang van Wereldvrouwen

Workshopronde 14.30 - 15.30:

Theaterworkshop met Jordi Möllering

Workshop vrouwportretten tekenen olv. Christian Berenbak:

West-Afrikaanse percussie olv. Bruce van Mulier

Art together: samen ontwerpen&schilderen voor het Wereldvrouwenhuis olv Mohamed Lamssiah

Koerdische volksdansworkshop, alleen met mooi weer!

Boekenweekgeschenkuitstapje

Op 16 maart kon je gratis reizen met de trein als je de conducteur een boekenweekgeschenk liet zien. Dankzij het enthousiasme van Esther van Zuijlen, onze Huis- en tuincoördinator, zijn er een stapel boekenweekgeschenken verzameld en konden de vrouwen met haar en Swanitha, een andere vrijwilligster naar het strand van Scheveningen. Het was een heel leuke dag. Dank aan alle goede gevers van de boekenweekgeschenken.

15 maart

De voedselactie bij de AH op de Daalseweg waar we van 10 uur tot 19 uur stonden was fantastisch. Zowel Gast als het Wereldvrouwenhuis hebben een geweldige hoeveelheid voedsel en levensbehoeften gekregen. Het Wereldvrouwenhuis kan maanden vooruit!! Ook kregen we nog 50 euro aan giften. Dank aan al die lieve mensen die het Wereldvrouwenhuis zo steunden.

8 maart
De Cocktail Beach Party van de Vrouwenschool was heel geslaagd. We stonden er met een stand en hebben veel belangstellende geïnformeerd over het werk van het Wereldvrouwenhuis. Er is een mooi lijstje gemaakt van mensen met belangstelling om het Wereldvrouwenhuis te ondersteunen, bijvoorbeeld als vrijwilligster. De opbrengst van het feest krijgt het Wereldvrouwenhuis. Dank!

Nieuwsbrief

Eind februari is de nieuwe Nieuwsbrief uitgekomen.

2 februari viering EENJARIG BESTAAN!

Het was een geweldige bijeenkomst in het Huis van Compassie in Nijmegen, met meer dan 120 bezoekers. Maria van de Muijsenbergh, voorzitster van de Stichting Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen, vertelde o.a. dat het Wereldvrouwenhuis hard zoek is naar logeeradressen. Er was een indringende film van Jan Leisink over het Wereldvrouwenhuis, waarin de vaak uitzichtloze situatie van de vrouwen zichtbaar gemaakt werd (ze mogen niet blijven maar kunnen helemaal niet terug!). Mariken van Nimweghen kwam zingen en een gedicht voorlezen. Vrijwilligers en wereldvrouwen gaven workshops taal, creatief, sacred dance en weerbaarheid. De Wereldvrouwen voor wie het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen opgezet is zongen prachtige dankliederen en hadden lekker eten gemaakt.

De politiek kwam met ideeën hoe de vrouwen te helpen, bijvoorbeeld door contact op te nemen met verzorgingshuizen die moeten inkrimpen. Wethouder Bert Frings was er ook en zei dat het Europese hof heeft gezegd dat ook mensen die illegaal zijn het recht op bed, bad en brood hebben. Als het aan hem ligt gaat het nieuwe college dat nakomen.

Boembats sloot luchtig af.

Er was een stand met zelfgemaakte spullen van de wereldvrouwen en vrijwilligsters. In totaal brachten het eten, de stand en de giftboxen bijna 800 euro op.

januari 2014

Onderdak en aansterken bij Mariam

Op 22 januari besteedde De Gelderlander aandacht aan Wereldvrouwenhuis Mariam. Lees het artikel hier

december

In december was er een gezellig Sinterklaasfeestje. Er was een goede geefster van cadeautjes van de Padua parochie. Er was een mooi kerstetentje met 8 vroiuwen en 15 vrijwilligers, waar kerstliedjes gezongen werden, gedanst en de wereldvrouwen ontroerende liederen zongen. Het was ons aangeboden door Cuppens Aannemers uit Nijmegen, die de vrouwen en vrijwilligers trakteerde in plaats van zelf chique te gaan eten met de 30 werknemers. Helping Hands maakte kerstpakketten voor onze vrouwen. Ook voor d evrouwen die al op een logeeradres of terug in een AZC zitten. Geweldig alle hulp en ondersteuning. Dank!

30 november zijn er 9 vrouwen in huis, waarvan 2 op de logeerplaatsen. Ondertussen hebben we dit jaar al 18 vrouwen geholpen. We hebben vrouwen uit Armenië, Sierra Leone, Guinee, Ethiopië en Ivoorkust. Al is er regelmatig verdriet, angst en veel zorgen, toch is de sfeer onderling goed en wordt er ook gelachen. De programma's lopen goed, de taal, de crea, de medische les, de weerbaarheid, de fietsles. Elke week is er tegenwoordig ook een bewegings- en ontspanningsles en een dansles. Eén keer in de drie maanden is er een officiële poetsles.

Er zijn ook feestjes. De verjaardagen worden gevierd met zingen, lekkers, een kaart met goede wensen van alle vrouwen en een tientje van het huis. 

Er is door Jan Leisink een film gemaakt voor N1 voorheen TV1Nijmegen. Die is in november op tv  geweest en zal binnenkort op onze site komen.

21 september deden we mee aan het Vredesevent op de Mariënburg in NIjmegen. We hielden een praatje en er was een stand.

11 september Nog steeds is het vol in huis. Zeven vrouwen in huis en drie buitencliënten die een paar dagen programma's volgen. De pilot is geevalueerd: alles loopt en we zijn tevreden al zijn er verschillende moeilijke zaken (zoals vrouwen creatieve zaken laten maken waar ze later iets mee kunnen, onderdak voor hen vinden na de opvang bij ons), maar dat wisten we van tevoren.

8 september 2013

stonden we weer op een markt: Bij de Ark van Oost in Nijmegen!

28 augustus 2013

De vakantietijd is bijna voorbij. Ondertussen zijn er 7 vrouwen en 2 buitencliënten. Me is naar het tentenkamp in het westen van het land gegaan om zelf wat aan haar machteloze situatie te doen naar haar gevoel. N uit Armenië en Ma uit Sierra Leone zijn nieuw. Vrijdag komt er nog een vrouw, waardoor er een aantal dagen 2 vrouwen op één kamer liggen, tot S naar het AZC kan om haar baby te krijgen.

We hebben een leuk feestje gehad om onze dappere vrouwen te feteren, onze geweldige vrijwilligers te bedanken en om Flo Gimbel uit te zwaaien die een jaar lang (mede) algemeen coördinator is geweest, maar nu andere dingen gaat doen. Er was heerlijk Sierre Leoons, Ethiopisch, Armeens en Somalisch eten gemaakt door de vrouwen, er waren optredens en er werd gedanst.

13 juli 2013

Er zijn nu 6 vrouwen in huis. Mu en Me uit Ethiopië, E uit Armenië, S uit Sierre Leone, F uit Somalië en R (die een paar weken terug is om bij te komen van een oog operatie) uit Azerbeidzjan. We hebben twee zwangeren. Babykleertjes zijn welkom!

Er was bedacht dat de vrouwen samen zouden koken en eten, de eetbehoeften liggen echter zover uiteen dat de vrouwen per land samen koken...maar de sfeer is goed onderling.

K is vrijdag uit huis gegaan en zal 2 dagen met de programma's blijven meedoen en ook 1x per week een gesprek blijven hebben met haar individueel begeleidster over haar procedure, medische zaken die spelen etc.

We draaien met een vakantierooster. Gelukkig kunnen de meeste programma's doorgaan. Maar er is nog hulp nodig bij de creatieve dagdelen op woensdagmiddag en vrijdagmorgen.

24 juni: Geweldige financiële steun! Dank!!

We hebben al een groepje trouwe donateurs die samen met verschillende sociaal bewogen groeperingen in en om Nijmegen zorgden voor steeds meer financiële stevigheid van het Wereldvrouwenhuis project. Vandaag ontving onze penningmeester Tetty Havinga nog  een cheque van de Marikenloopgroep van Inter-Lokaal. Deze groep heeft door middel van sponsoring bijna 1000 euro bij elkaar gelopen. Waarvoor hartelijke dank!

Deze dag ontvingen we ook een grote stimuleringsdonatie van de PIN, Projecten in Nederland, van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR). Deze organisatie vindt het belangrijk om kwetsbare gemarginaliseerde mensen te steunen en laat met deze financiële bijdrage zien dat ze ons project in dit kader een goed initiatief vindt dat ze ons met name in deze beginfase wil ondersteunen.

We zijn de KNR heel dankbaar!

23 juni: Afrikaanse markt van Bona Baana

Van 13 -17 uur was er de jaarlijkse markt van Bona Baana in het Thiemepark in Bottendaal. Het was nattig maar gezellig. We verkochten niet heel veel, maar er waren wel verschillende mensen die belangstelling hadden om vrijwilliger te worden en we kregen ook een paar fijne giften!

15 juni: Afrikaanse markt van de Protestantse Diaconie

Van 10-17 uur was er in de Haard, Groenestraat 170, een feestje van de Protestantse Diaconie met thema Afrika. Er waren djembee  en danslessen en verschillende activiteiten en een marktje waar ook wij stonden. Het was erg gezellig en we verkochten voor ruim 200 euro en kregen ook nog een paar mooie giften...

2 juni: Wereldvrouwenhuis op de Vrijwilligersmarkt

Een zonnige middag en enkele belangstellende vrouwen voor het vrijwilligerswerk bij ons. Daarnaast werden wat van onze handgemaakte spullen verkocht. In ieder geval was de middag weer een pr momentje voor ons initiatief.

Zondag 26 mei 2013 Marikenloop voor het Wereldvrouwenhuis door Inter-Lokaal

Het Wereldvrouwenhuis dankt de loopsters van harte. 24 juni bieden de loopsters een cheque aan het bestuur van het Wereldvrouwenhuis.

30 april Koninginnedagmarkt

Ook het Wereldvrouwenhuis stond op de markt op de Goffert, aan de kant van de Muntweg. Het was gezellig, mooi weer en we hebben voor 228 euro verkocht.

6 april: boeken/creatiefmarkt

Het Wereldvrouwenhuis-marktteam stond 6 april op de boekenmarkt op het Marienburgplein. Er zijn een paar honderd folders verspreid door de vrouwen en er is voor 122,50 euro verkocht. Nog niet de goede plek om onze spullen aan de man te brengen. We zoeken door.

3 april: Informatieavond: Onderdak geven aan uitgeprocedeerden. Kan dat? Hoe dan?

Gabbi Wierenga vertelde hoe ze al dertig jaar vrouwen opvangt in haar huis in Den Bosch en onderdakgevers uit Nijmegen vertelden over hun ervaringen. Het twintigtal deelnemers brainstormden over hoe en bij wie de vrouwen op te vangen na de opvang in het huis.

16 maart: Nl.doet in onze tuin!

Het Wereldvrouwenhuis deed mee met Nl.doet op 16 maart 2013 Er werd door 14 mensen enthousiast gewerkt in de tuin. Er is weer een deel van de border ontdaan van zevenblad, er zijn veel grote stronken weggehaald en er zijn kruidenspiraaltjes gemaakt, er is een kasje gezet en het fietsenhok is in elkaar geknutseld met hout van de DAR. Veel dank aan iedereen!

8 maart 2013 was het Mariam benefiet dansfeest Nijmegen

In de Onderbroek was er op internationale vrouwendag een benefietfeest voor Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen. Met speciale koffie- en cocktailbar, poetry, en djs met een all female-set: Hiphop, Pop, New Wave, Kuduro, Electro, 60’s girlsgroup en nog veel meer... Swingen! Het was heel goed bezocht en bracht meer dan 500 euro op!

3 maart stonden we op de zondagmarkt

We stonden met onze zelfgemaakte spulletjes met een kraam in de binnenstad van Nijmegen en verkochten voor 188 euro. We kijken of we niet beter op andere markten kunnen gaan staan. 

Van 11 tot 16 februari 2013 was Collecte

Er zijn 23 vrijwilligers de straat opgegaan om te collecteren voor het Wereldvrouwenhuis. Zij haalden 2929,83 euro op. Hoera!