Shiro (recept uit Eritrea)
Twee vrouwen uit Eritrea gaven dit recept voor een typisch Eritrees gerecht, Shiro. Zij eten het met Ingera (een soort brood).
Benodigdheden voor 2-3 personen
3 teentjes knoflook
olie
4 eetlepels gemalen kikkererwten (verkrijgbaar bij een internationale supermarkt)
2 tomaten
1 ui
2 groene pepers
zout
1 liter water
Bereiding
Was de tomaten en de pepers. Snijd ui, pepers, tomaten en knoflook klein. Doe de ui in de pan en verwarm op een middelhoog vuur. Doe na 2 minuten een flinke scheut olie erbij. Bak 3 minuten en voeg dan de tomaat toe. Voeg na 3-4 minuten het water toe. Laat 5 minuten koken met het deksel op de pan. Voeg de kikkererwtenpoeder toe en kook 5 minuten. Dan knoflook, pepers en zout toevoegen en nog 5 minuten koken. Dien op met Ingera of ander brood. Eet smakelijk!